zaterdag 19 juni 2010

Zeilers gered

Tijdens de tweede helft van de wedstrijd Nederland-Japan is op de Zegerplas een zeilbootje omgeslagen (oorzaak onbekend). Leden van WSV Zegerplas, die voetbal zaten te kijken op de surfclub, ontdekten de omgeslagen boot en de onfortuinlijke zeilers vlak na de wedstrijd in het water enkele tientallen meters uit de kant. Toen bleek dat het de zeilers niet lukte om de boot zelfstandig weer rechtop te krijgen, zijn leden van de surfclub te hulp geschoten. Met behulp van de motorboot van WSV Zegerplas zijn de zeilers en de boot naar de kant getrokken. Terwijl de zeilers daarna onder de warme douche zijn gezet (zij hadden geen zeilpak of wetsuit aan), hebben de surfers de boot geleegd en op de kant gelegd.

vrijdag 18 juni 2010

Bizar weekeinde op komst!

Zoals het er nu naar uit ziet, gaat het van het weekeinde helemaal los. De hele week heb ik de voorspellingen al in de gaten gehouden. En terwijl het hele voorjaar de voorspellingen met de dag veranderden, lijkt deze voorspelling vrij stabiel te zijn. De enige verandering in het plaatje is dat de golfhoogte steeds hoger, maar vooral ook steeds krachter wordt.

Let op voor wie zich al zit te verheugen op dezelfde omstandigheden als vorig weekeinde. Dat is niet het geval. De echte mannen zullen van dit weer genieten. De gemiddelde (wind)surfer zal er weinig lol aan beleven. Sterker nog: voor hen zou het op zee wel eens (te) gevaarlijk kunnen zijn.

Jammer voor de International surfing day die zondag zowel op Wijk aan Zee als op Scheveningen wordt gehouden. Op beide locaties blaast de wind de golven vol op het havenhoofd. Geen omstandigheden waar je je blindelings in moet storten. Wil je toch het water op dan kun je beter een wat meer beschutte spot op zoeken.

Wel ben ik heel benieuwd hoe de Oxbow watermen in Scheveningen met deze omstandigheden uit de voeten kunnen.

Ik heb ondertussen papa maar even gebeld. Die zit momenteel nog op Texel voor het Ifca Europees Kampioenschap Slalom. Morgen staat in principe ook de Ronde om Texel gepland. Waarschijnlijk zullen hij en vele anderen nog wel even wat langer op het eiland zitten. Gezien de omstandigheden is de kans groot dat de veerboot tijdelijk stopt met varen. Het moet niet gekker worden.

Wat je ook gaat doen van het weekeinde: have fun. Ik kijk nu al uit naar alle shots die straks vast weer op internet zullen rouleren.

dinsdag 8 juni 2010

Sportontmoeting week 2

Na 1 week sportontmoeting zijn we precies op vrijdagavond uit de top tien gevallen. Maar niet getreurd. Met nog een week te gaan, kan er nog van alles gebeuren. Bijna alle teams die onder ons staan, hebben nog geen joker ingezet. Dus dat gaat nog spannend worden.

Gisteren lekker een potje gepingpongd in de zaal van ATTC. Elke club speelde met 3 dames en 3 heren waarmee 1x dames dubbel, 1x heren dubbel en 1x mixed dubbel werd gevormd. Saskia van Smoorenburg en ik namen de dames dubbel voor onze rekening.

Hoewel het niet in onze score was terug te zien, ging ons samenspel lekker, vonden we zelf. Drie partijtjes verloren (met kleine marche wel te verstaan) en het laatste partijtje gewonnen. Niet slecht als ik bedenk dat ik meer dan 10 jaar geleden voor het laatst achter een ping pong tafel heb gestaan. Mochten we volgend jaar weer bij het tafeltennissen moeten aantreden, dan melden Saskia en ik ons bij deze alvast aan voor het dames dubbel.

vrijdag 4 juni 2010

Sportontmoeting 2010

Afgelopen dinsdag is in Alphen aan den Rijn de jaarlijkse Sportontmoeting weer van start gegaan. Gisteren met strak blauwe hemel lekker een balletje Petanque staan gooien op het veld van Les Pointeurs. Wij dames 2 spelletjes verloren en 1 gewonnen. Ons mannenteam net andersom: 2 gewonnen en 1 verloren. Al met al eindigden we precies op de helft. Plaats 5.
De dag daarvoor was ik te vinden op het nieuwe softbal terrein van BSC Alphians (langs de N11) en speelden we gemixt 4 potjes. Het duurde even voor we (letterlijk) de slag te pakken hadden. Maar na twee verloren partijtjes wonnen we er ook weer twee. En kwamen we tot de conclusie dat we best lekker hadden gespeeld.
Dinsdag stond ik op het voetbalveld van ARC. Nee... het wordt niet nog gekker. Slechts als supporter deze keer. Dat hadden de dames en heren ook wel nodig ook. Wij windsurfers hebben niet zo veel met een bal. Maar gelukkig bleef de schade, in vergelijking met het jaar daarvoor, beperkt en verloren we weliswaar bijna elke partij, maar slechts met kleine marge. Bovendien is meedoen belangrijker dan winnen. Toch?
Maandag a.s. kom ik nog in actie achter de ping pong tafel en dan zit mijn inzet voor wat betreft dit jaar er weer op.
De afsluiting en het eindfeest zijn volgende week vrijdag na afloop van het verassingsonderdeel. Locatie: WSV Zegerplas.

Oh ja na de derde dag bezetten we op dit moment de 10e plaats. Het kan nog alle kanten op. Ben je geïnteresseerd, kun je de sportontmoeting digitaal volgen.