donderdag 29 juli 2010

Groen

Vandaag na een 6 uur durende vergadering op weg naar huis even een tussenstop gemaakt op de Westeinder. Verwend door een beluchtingsinstallatie op de Zegerplas was ik er even niet op bedacht dat de waterkwaliteit bij omliggende meren weleens een stuk minder zou kunnen zijn dan in Alphen. Op het surfeiland bij de watertoren van Aalsmeer sta ik dan ook een beetje beduusd naar het groene water te kijken. Toch even een uur gevaren. Daarna verplicht schoonmaakwerk. Even mijn spullen van de groen spikkels ontdoen. Mijn board ligt nu in de tuin te drogen.

Morgen maar weer wat schoner water op zoeken. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt het een avondsessie stand up paddle. Ik heb er nu al zin in! : - )

donderdag 15 juli 2010

A380

Ieder zijn hobby denk ik altijd maar. Stond voor mij vandaag de dag in het teken van het windsurfen. Want EINDELIJK weer eens een goede Z-ZWer na maanden. Dus op naar Wijk. Er moet gesurfd worden.

Bij de vliegtuigspotters stond deze donderdag in het teken van de A380. Ik moest vanmorgen vroeg wel even grijnzen toen ik op het nieuws hoorde dat het rond de polderbaan zwart stond van de mensen. Vanochtend zou op Schiphol het grootste passagiersvliegtuig ter wereld landen. Nou kan ik me daar dus  helemaal niks bij voorstellen. Een vliegtuig is in mijn ogen een vliegtuig. Maar ja dat heb ik ook met auto's, dus neem het me niet kwalijk.

Toen ik op weg naar Wijk op de A5 langs het vliegveld reed, waren de meeste mensen al weer weg. Toch was het nog altijd veel drukker dan anders. Een bord op de weg liet weten dat stilstaan op de vluchtstrook niet was toegestaan. Deed je dat toch kon je een boete van € 240,00 tegemoet zien. Voor dat bedrag zit je tegenwoordig al op de canarische eilanden of elders. Met het vliegtuig wel te verstaan. Ik vermoed niet met de A380. Zonde van je geld dus. Ik heb overigens in het voorbij rijden de A380 ook zien staan. Dat is alweer historische gebeurtenis nr. 2 deze week. Het moet niet gekker worden.

In Wijk aan Zee was het overigens megadruk. Helemaal vergeten dat veel mensen vakantie hebben. Over mijn zeilkeuze hoefde ik niet lang na te denken. De geleende 3.6 kwam goed van pas. Kan me de laatste keer niet meer herinneren dat ik met 3.6, in vlagen overpowered nog wel, over het water heb gejakkerd. Paar lekkere ritten weten te scoren. Na ruim twee uur op het water leeg, maar wel voldaan weer naar huis. Er moet nog even gewerkt worden.

Dinsdagavond overigens een toffe sup-sessie in Scheveningen gehad met Patrick van Supsurfing.nl. Ben nog steeds megablij met mijn 9'2 Drops Volt. Morgen na het werk nog maar even die kant op om te kijken of er nog iets staat.

maandag 12 juli 2010

Bijna...

wereldkampioen. Maar uiteindelijk toch net niet helemaal. Diep in de verlenging werden 'we' verslagen door Spanje. Jammer. Helaas. Twee jaar geleden waren we op Tenerife toen Spanje Europees kampioen werd. Dus ik kan me een beetje voorstellen wat zich daar nu voor taferelen afspelen. Spanje terecht kampioen? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Maar laten we wel wezen. Als Nederland had gewonnen, hadden we hier ook met z'n allen heel erg hard staan juichen. Het heeft niet zo mogen zijn.
Blijft alleen de vraag: is octopus Paul dan toch misschien een ziener? Hij had tenslotte tijdens dit WK de uitkomst van alle wedstrijden goed voorspeld.
Hoe dan ook. Gisteren toch een hele leuke dag gehad. Die begon met een (ver)frisse(nde) duik in de Zegerplas. Dankzij een luchtmenginstallatie in het water bij ons geen blauwalgen meer.
Wat volgde was een oergezellige bbq. Dank aan de AK van WSV Zegerplas voor het regelwerk. Wat hebebn we in Alphen toch een mooi stekkie aan het water. En als klapstuk de finale van het WK. Wat mij betreft mag de zomer gerust zo doorgaan.

zaterdag 10 juli 2010

Denemarken

Acht dagen (incl. 2 reisdagen) Denemarken leverden ons uiteindelijk 5 golfsurf-, 2 SUP- en 2 windsurfsessies op. Wat we vooraf al gehoopt hadden, kwam uit. Terwijl het in Nederland eigenlijk al weken nagenoeg flat en windstil is, trekt in het noorden van Europa nog regelmatig een (afzwaaier van een) depressie voorbij. Jammer dat ik niet helemaal fit was. Toen het aan het einde van de week goed los ging, moest ik vanaf de kant toe  kijken. Anders had ik er nog minstens 1 vette windsurfsessie bij kunnen plussen. Maar ja, that's life. De trip was hoe dan ook de moeite waard! Dit keer naast Hvide Sande en Klitmoller ook wat vaker in Norre Vorupor geweest. Absolute aanrader bij de juiste omstandigheden. Grote pluspunten van Denemarken: schone stranden, vriendelijke mensen, geen stress in het water. We gaan zeker nog een keer terug...