donderdag 26 augustus 2010

Sail 2010

Afgelopen weekeinde met een aantal collega's in de sloep van de directeur op Sail2010 rond gevaren. Het weer had niet beter kunnen zijn. De sfeer op het water gezellig en druk. Was stiekem wel blij dat ik in een sloep zat en niet tussen die massa op de kade stond. Wat een giga happening! Ogen uitgekeken.

dinsdag 24 augustus 2010

Riders on the storm

Mathilde en ik konden het niet laten om vandaag het water op te gaan. Gezien de (te) harde wind hebben we de zee maar even links laten liggen. Uiteindelijk kozen we voor een iets minder heftige spot: Oostvoornse meer. Vlak water? Ja, vlak water, hoewel... de wind zorgde voor een aardige windchop. Dus af en toe toch ongewild vliegen geblazen.
We scoorden wel zo ongeveer het maximale aan wind. Want het Oostvoornse meer ligt vrijwel direct aan zee. En met zuid-west/west wordt de wind de hele plas van top tot teen overgeblazen.
Maar nog net do-able. Hoewel ik bij vlagen dicht tegen de grens aan zat. Niks mis mee overigens aangezien een aantal heren kleiner voeren dan ik. Eindelijk weer eens een dag knallen met 4.1 en 3.6. En dat met een strak blauwe hemel en in korte mouwtjes. Lekker hoor!

maandag 23 augustus 2010

Scheveningen gaat los!

Vanochtend stond er nog geen rimpel op de Noordzee, maar inmiddels gaat het aardig los. Ik heb nog nooit zoveel lijnen zien lopen in Scheveningen. Wow!

zaterdag 21 augustus 2010

Verjaardagsritje

Vandaag weer een jaartje ouder. Daar merk ik op het water (nog) helemaal niks. Je bent (en blijft) zo jong als je je zelf voelt. Even een korte sessie op Wijk gedaan. Lekker... :-)

maandag 16 augustus 2010

Helemaal anders

Gisteren liep de dag helemaal anders dan gepland. Eigenlijk had ik mee willen suppen met de toertocht Alphen - Ter Aar. Een door WSV Zegerplas en SC Ter Aar gezamenlijk georganiseerde toertocht van net geen 10 kilometer. Startplaats: surfclub Zegerplas. Finish: surfclub Ter Aar. Maar na het zien van de voorspellingen heb ik dat idee uiteindelijk uit mijn hoofd gezet. En achteraf gezien ben ik daar best blij om. Toch vond ik het jammer dat het uitgerekend gisteren zo stevig te keer ging. Voor de meeste deelnemers had het, denk ik, wel iets minder gemogen. Maar een handjevol ervaren windsurfers wisten uiteindelijk in Langeraar aan te komen. Het merendeel werd door de bezemwagen opgepikt.

Een speciale vermelding verdient de pas 12-jarige Bart van Leeuwen. Hij besloot de tocht, als enige, mee te peddelen. En hij heeft hem, met bijna alleen maar tegenwind, helemaal uit gevaren. Petje af voor Bart!

Zelf ben ik uiteindelijk in Reeuwijk het water op geweest. De wind was er ideaal voor. Vanaf het surfstrandje naar de overkant van de plas en weer terug. Goede lange rakken. Achteraan op de plas was het nog flink aanpoten. Maar al met al wel fun en dikke speed. Ik denk dat er zo'n 75 surfers in en op het water te vinden waren. Surfen leeft weer en dat is fantastisch. Ik heb voor het eerst de MFC SL32 kunnen uitproberen. De vin levert, in combinatie met een 6.0, veel snelheid op vergeleken met de langere 36cm die ik voorheen eronder gebruikte. En de maximum snelheid heb ik gisteren, denk ik, nog niet aangetikt. Zo zie je maar weer hoeveel meer je uit één board kunt alleen door alleen maar een andere vin eronder te schroeven. Het blijft geweldig speelgoed!

zaterdag 14 augustus 2010

Impressie Scheef 14 augustus 2010

Nog even een impressie van gisteren op Scheveningen. Weinig tekst en uitleg nodig. De golven waren niet mega hoog, maar wel super clean. Genoeg lol voor iedereen. 

           

Chicks on waves

Ik zit, na een heerlijke sup-sessie, net lekker op het terras van het Jumpteam van een uitsmijter te genieten als ik hoor dat er bij de buren als onderdeel van de Hartbeach Parade (activities, food, drinks & music) een mega groot girls surf clinic plaatsvindt. Dat moet ik natuurlijk even van dichtbij bekijken. Ca. 100 meiden zorgen voor de nodige chaos. Overal tassen en een flinke stapel surfboards. Na een groepsfoto en een warming up gaan de meiden het water in. Best knap als je je met nul ervaring op een kluitje in de branding stort. Het is iig wel een kleurrijk gezicht. Ik hoop dat ze een leuke dag hebben gehad. Die van mij kan na anderhalf uur golven scoren niet meer stuk.

donderdag 12 augustus 2010

MFC SL2

Ik heb er even op moeten wachten. Maar eindelijk is ie binnen. De nieuwe vin, een Maui Fin Company SL2 36 cm., voor onder mijn lichtweer slalomset (Lorch Glider 120). Afgelopen zondag een eerste kleine testronde gemaakt op het Grevelingenmeer. De wind was super, super light dus ik kan er nog niet heel veel van zeggen. Het eerste gevoel was goed, dus daar ben ik blij mee. Hopelijk kan ik hem snel een keer fatsoenlijk testen.