donderdag 30 september 2010

St. Agnes (Cornwall)

Chapel Porth

We blijven uiteindelijk 4 dagen in St. Agnes. Dagen waarin we flink worden verwend. Met het weer. En met de golven. De laatste avond wordt een avond om nooit te vergeten.

woensdag 29 september 2010

Porthowan, Perranporth en Holywell Bay (Cornwall)

Porthowan
Porthowan
Holywell Bay

Vanuit St. Agnes sta je binnen een half uur tot drie kwartier rijden in Porthowan, Perranporth, Holywell Bay of Penhale (Perran Sands) op het strand. Ook deze spots willen we natuurlijk even van dichtbij bekijken. Perran Sands slaan we uiteindelijk over. 

zondag 26 september 2010

Bellyboarden

Tijdens ons verblijf maakt St. Agnes zich op voor de jaarlijks terugkerende Bellyboard Kampioenschappen.

Bellyboarden is net bodyboarden. Alleen dan met een houten plank. Zoals in grootmoeder tijd. En dus ook zonder wetsuit.

donderdag 23 september 2010

Chapel Porth (Cornwall)

South West Coast Path
Chapel Porth
Chapel Porth (richting zuiden)
Chapel Porth

Per toeval belanden we op de camping Beacon Cottage Farm in St. Agnes. Na het avondeten willen we nog even een stukje van het South West Coast Path lopen. Richting strand uiteraard (Chapel Porth ligt op ca. 15 minuten lopen, heuvelafwaarts). Erg ver komen we niet.

vrijdag 17 september 2010

Newquay e.o. (Cornwall)

Na Widemouth Bay rijden we door naar Newquay. Newquay is veel groter dan ik me had voorgesteld. The beach to be is natuurlijk Fistral Beach. Alleen hoe komen we daar? Na de nodige rondjes vanwege het vele eenrichtingsverkeer krijgen we de auto uiteindelijk niet dichter bij het strand geparkeerd dan op 5 minuten loopafstand (dwars door de golfbaan wel te verstaan).

donderdag 16 september 2010

Widemouth Bay (Cornwall)

 Widemouth Bay
 Widemouth Bay

Widemouth Bay scoort punten bij ons. Bij dit strand kan ik gerust de hele dag op een stoel zitten zonder me een minuut te vervelen. Het is nog weekeinde en dus druk. Verkeer rijdt af en (vooral) aan. Maar desondanks lijkt iedereen wel erg een plekje te kunnen vinden. Op de parkeerplaats, op het strand en in het water. De sfeer is relaxed. Ik zie alleen maar lachende gezichten om me heen.

dinsdag 14 september 2010

Summerleaze beach/ Bude Haven (Cornwall)

Waar te beginnen met mijn verhaal. De afgelopen twee weken heb ik zo veel indrukken opgedaan. Gisteren de foto's bekeken en uitgesorteerd. Er zitten een aantal mooie shots tussen die ik jullie niet wil onthouden. Wie weet zit je te dubben of Engeland de moeite waard is voor een trip. In dat geval hoop ik je hiermee over de streep te kunnen trekken.
Mijn advies? Doen! Engeland is makkelijk aan te reizen, je kunt je goed verstaanbaar maken, de mensen zijn vriendelijk. En de golven??? Bekijk de foto's maar. Die zeggen meer dan 1000 woorden. De komende dagen zal ik van de diverse stranden die we hebben gezien een korte impressie bloggen. Kijk mee en geniet ervan!

Bude Haven
Summerleaze Beach
Summerleaze Beach

Onze eerste stop na aankomst in Engeland is Bude. Bude heeft drie stranden: Bude Haven, Summerleaze Beach en Crooklets Beach. In de Stormrider guide lezen we dat Bude Haven pas werkt bij een 'solid swell'. Dat is blijkbaar het geval. Want als we bij dit strand een kijkje nemen, wordt er naar hartenlust in de baai gebodyboard en gesurft. Bij Summerleaze, slechts een paar meter voorbij Bude Haven (feitelijk lopen deze twee stranden in elkaar over), worden we op het eerste mooie uitzicht getrakteerd. Hier hebben we naar uitgekeken!

maandag 13 september 2010

100% surf !

Vannacht teruggekomen uit Engeland van een twee weken durende roadtrip door Cornwall & Devon. Even snel een berichtje plaatsen.

Engeland was top. 100% surf gehad (ca. 50% SUP). 14 verschillende stranden gezien (vanaf Putsborough tot aan Portmeor beach (St. Ives)). Golven variƫrend vanaf ca. 70 cm tot en met overhead. Golfperiode oplopend tot 14 meter per seconde. Wat wil je nog meer?

Surfen is, met name in Cornwall, een sport voor jong en oud. Iedereen doet het. Zelf opa en oma hijsen zich hier gewoon in een wetsuit om zich daarna in de branding te storten. Geweldig!

Honderden golfsurfers en bodyboarders gezien tegenover welgeteld 10 suppers. Ik kan me zo indenken dat dat iets te maken heeft met de krachtige, holle golven die we, met name in Cornwall, hebben gezien. Maar als de omstandigheden dan eindelijk geschikt waren voor Stand Up waren de momenten onvergetelijk!

Nu eerst even uitpakken en opruimen. Meer foto's volgen later...