zaterdag 30 oktober 2010

Handig

In mijn sup (9'2 Drops Volt) zit geen handvat om het board te tillen. Dat vind ik nog wel eens onhandig. Zeker als ik bijvoorbeeld op Wijk aan Zee wil gaan suppen. En dus een flink stuk moet lopen voor ik bij het water ben. Daarvoor in de plaats heb ik dan wel weer mogelijkheid een windsurfzeil op mijn sup zetten.

Van Patrick van supsurfing heb ik volgende tip gekregen:
Maak een lus van stevig materiaal (ik heb een keykoord gebruikt) en bevestig dit met een schroef in het gat waar je anders de baseplate monteert. Steek daarna je peddel (blad wijst naar achteren) aan de achterkant van je board door het touwtje waarmee de leash aan het board vast zit. Schuif de peddel door naar voren. En vervolgens de kop van je peddel door de lus. Op deze manier kun je met je peddel je board dragen.

Het werkt super!

(note: let op dat de schroef die je gebruikt om de lus te bevestigen niet te veel uit je board steekt. De kans bestaat dat je er tijdens het suppen met je voet tegenaan stoot.)

zaterdag 23 oktober 2010

Ijsvogels

Twee ijsvogels gezien bij ons op de plas (Zegerplas in Alphen aan den Rijn) tijdens het suppen. Gaaf!

dinsdag 19 oktober 2010

Putsborough Beach (Devon)

 Putsborough
 Putsborough
Putsborough

Mijn favoriete strand van deze week is Putsborough. Dit strand ligt 1 mile ten noorden van Croyde en is alleen maar te bereiken via een smalle slingerweg door de heuvels. Door de week is dat geen probleem. Maar in het weekeinde is het druk op deze weg. Er wordt geraced. Blijkbaar heeft iedereen haast om aan het water te komen. Zodoende scheelt het een paar keer weinig of we zitten bovenop een tegenligger.

zondag 17 oktober 2010

Saunton Sands (Devon)

 Saunton Sands
Saunton Sands
Saunton Sands

Op enkele minuten van Croyde ligt Saunton Sands. Veruit het populairste strand in de buurt. Vooral bekend als longboard spot.

zaterdag 9 oktober 2010

Croyde (Devon)

 Croyde
Croyde

Vanuit St. Ives rijden we in één ruk door naar Croyde. Hier blijven we de rest van de week staan. Deze kuststreek in Devon staat bekend als surfmekka. En dat is te merken.

zaterdag 2 oktober 2010

Porthmeor (Cornwall)

 Porthmeor
St. Ives centrum

St. Ives moet je gezien hebben, vinden we allebei. Zo gezegd, zo gedaan. Ben je op zoek naar een mix van drukte, strand/ zee, uitgaan, kunst en cultuur dan ben je in St. Ives aan het goede adres.