dinsdag 31 mei 2011

Geslaagde opstapdag 29 mei jl.


De oplettende voorbijganger zal het zondag 29 mei jl. niet zijn ontgaan: tijdens de Dag van het Park 2011 kon er op de Zegerplas in Alphen aan den Rijn kennis worden gemaakt met Stand Up Paddle. Patrick van Supsurfing.nl was met diverse boards en peddels bij Windsurfvereniging Zegerplas zodat geïnteresseerden het suppen eens uit konden proberen. Op de plas stond een stevige wind, maar onder de kant kon er tussen de surfclub en de t-steiger, waar het #Zoomerspektakel plaats vond, prima worden gepeddeld. En dat werd dan ook naar hartenlust gedaan. 

Het was voor mij de eerste keer dat ik mee hielp bij een supactiviteit. Ik vond het een leuke ervaring om mensen op weg te helpen op de sup. En tegelijk mijn enthousiasme voor de sport over te dragen aan anderen. Het is grappig om te zien dat de één opstapt en direct weg peddelt terwijl de ander in het begin nog even onwennig op zoek is naar zijn evenwicht. Maar met een paar kleine aanwijzingen her en der heeft iedereen lol gehad en was de basis voor het suppen snel gelegd. Misschien dus binnenkort wel meer liefhebbers op het water? Dat lijkt me leuk!

zaterdag 28 mei 2011

Dag van het Park 2011

Zondag 29 mei a.s. landelijke Dag van het Park (#dvhp2011) met dit jaar als thema: op avontuur. In gemeente Alphen aan den Rijn zijn er diverse activiteiten op en rond de Zegerplas. O.a. tussen 12.00 en 16.00 uur opstapdag bij WSV Zegerplas voor beginners en herintreders. En ook kennis maken met Stand Up Paddle door Supsurfing.nl.

Alle activiteiten in Alphen aan den Rijn op een rijtje.

donderdag 26 mei 2011

Programma Zomerspektakel

Alphen aan den Rijn staat dit weekeinde (27 t/m 29 mei a.s.) in het teken van het Zomerspektakel aan het meer. Op twitter te volgen via #Zoomerspektakel. Ze zijn inmiddels het evenemententerrein aan het opbouwen. En het ziet er best indrukwekkend uit, heb ik gisteren in het voorbij suppen gezien. Het zou zo maar kunnen dat we er in Alphen een waanzinnig evenement bij hebben gekregen. Nog een paar nachtjes slapen en dan weten we het...

Bekijk het hele programma van het Zomerspektakel.

maandag 23 mei 2011

Maak kennis met Stand Up Paddle tijdens #dvhp2011

Stand Up Paddle (SUP) is momenteel de snelst groeiende watersport ter wereld. In landen als Amerika, Autralië en Frankrijk is de sport ongelofelijk populair. Ook in Nederland zie je de laatste twee, drie jaar steeds meer suppers op het water.

Dat heeft alles te maken met de laagdrempeligheid en de veelzijdigheid van de sport. Het enige wat je nodig hebt, is een plank, een peddel en water. En dat laatste hebben we volop in Nederland.

De sport is voor iedereen, van klein tot groot, toegankelijk. De basis van Stand Up Paddle heb je namelijk al binnen vijf minuten onder de knie. Daarna kun je alle kanten op. Zowel op vlak water als op zee.
Bijkomend voordeel: tijdens het suppen wordt iedere spier in het lichaam gebruikt om vooruit te komen en in balans te blijven. Intensief peddelen levert dus ook meteen een complete workout op.

Kom kennis maken met Stand Up Paddle tijdens de Dag van het Park. Supsurfing.nl helpt je graag op weg. Er zijn diverse boards aanwezig om het Stand Up Paddle zelf uit te proberen (zwemdiploma verplicht). De locatie is bij WSV Zegerplas.

zondag 22 mei 2011

Friday Night Paddle


Op initiatief van MM-sup.com werd afgelopen vrijdagavond 20 mei in de grachten van Amsterdam de maandelijkse Friday Night Paddle georganiseerd. Met dank aan Hans hebben we met 8 man/ vrouw een leuke route door de grachten gepeddeld. Veel bekijks vanaf de kant en uiteraard de nodige hilariteit toen één van ons onverwachts te water ging.

Een leuke manier, by the way, om Amsterdam eens op een totaal andere manier te verkennen. Maar ook om kennis te maken met mede-suppers en al peddelend de verhalen en ervaring uit te wisselen. De oorspronkelijk geplande 5 á 6 kilometer werden er uiteindelijk bijna 10. De versnapering, bijna aan het einde van de route, ging er dan ook goed in.

De exacte route die we hebben afgelegd, kun je terugvinden op Stand Up Paddle Holland.

maandag 16 mei 2011

Weekeind weg

Eindelijk tijd voor een weekeindje weg. Wat gaan we doen? Binnenland, buitenland? Golfsurfen, windsurfen? De keus valt uiteindelijk op Nederland. Uitvalsbasis wordt Camping de Roompot in Kamperland. Zo kunnen we alle kanten op. Golfsurfen in Domburg. Of windsurfen op de Brouwersdam. Het wordt vooral dat laatste. Zaterdagnamiddag scoren we een (onverwacht) goede sessie op de Brouwersdam samen met vriend Freek. En op de terugweg nog eentje bij het Oostvoornse meer. Seizoen 2011 kan nu al niet meer stuk.
 

vrijdag 6 mei 2011

Opstapdag (beginners en herintreders) WSV Zegerplas tijdens #dvhp2011

Tussen 12.00 en 16.00 uur kan iedereen onder begeleiding van de instructeurs van WSV Zegerplas kennis maken met de windsurfsport. Ook herintreders zijn van harte welkom.

Leer in een uur de basisbeginselen van het windsurfen (zwemdiploma verplicht). De les begint met een kleine theoretische basis. Daarna mag je deze direct in de praktijk brengen. WSV Zegerplas voorziet in uitstekend lesmateriaal. Het enige wat jij mee hoeft te nemen, is een zwembroek/ bikini en een handdoek.

Heb je de smaak te pakken, dan biedt WSV Zegerplas de mogelijkheid op 12 juni a.s. een complete dagcursus te volgen en de rest van het jaar te komen trainen.

Tot ziens op 29 mei a.s.!

zondag 1 mei 2011

Vijf (in één week)

- Freek Baan -
 
- Druk op Reeuwijk -

Vandaag dag vijf op het water deze week (dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en vandaag). En dat begin ik stiekem toch wel te merken. Het is lang geleden dat ik zoveel wateruren achter elkaar heb gemaakt. Maar wel super tof! Wat een gezelligheid vandaag ook weer a.d. waterkant. Al vroeg in de ochtend begint het vol te lopen op Reeuwijk. En dat gaat de hele dag zo door. De wind weet van geen ophouden en doet er 's middags nog een schepje bovenop. Knallen dus. Veel bekende gezichten. Volop tijd voor een babbeltje. In totaal op vier verschillende setjes gevaren (Falcon 125 met 6.7 NP Hellcat - JP Super Sport 116 met Naish 6.0 - JP Super X 93 met Naish 6.0 - JP 100 freestyle met Gaastra Matrix 6.0). De Super X 93 heeft de dag niet overleefd na een aanvaring met een fles. Gelukkig buiten mijn mededinging. Na afloop zijn we het unaniem met elkaar eens: dit doen we snel nog een keer...