dinsdag 19 juli 2011

Surfabc.nl

Op surfabc.nl staat sinds gisteren een kleine impressie van onze surftrip van 24 juni t/m 7 juli jl.

donderdag 14 juli 2011

Surfing with friends

Wat is nog leuker dan mooie golven surfen/ suppen op je vakantie? Juist ja. Dezelfde mooie golven delen met je vrienden!

woensdag 13 juli 2011

Playa de Somo e.o.

Somo en omgeving bevallen ons goed. Dus waarom nog doorrijden? Vanaf camping Latas kunnen we lopend naar het strand (Latas ligt tussen de dorpen Somo en Loredo in).

maandag 11 juli 2011

Cantabria West

Na 3 dagen Henday besluiten we verder te reizen en duiken Noord-Spanje in. Ruim 2 uur rijden vanaf Hendaye zitten we inmiddels in West Canabria. Vlak onder de rook van Santander wordt de volgende stop ingelast. Een locale surfshop in Somo helpt ons aan een campingadres waar we voor de eerst komende dagen ons kampement opmaken.
  
Langre - view grote baai

zaterdag 9 juli 2011

Go explore!

Twee weken vakantie en legio mogelijkheden. De keuze valt uiteindelijk op een roadtrip richting Zuid-Frankrijk/ Noord-Spanje. Eerste tussenstop on route wordt Hendaye. Een langgerekt strand met gemiddelde beachbreak en volgens de Stormrider de place to be als het op de stranden erom heen niet meer surfbaar is. De golven zijn op dag 1 knie tot heuphoog. Leuk om in te komen na een bijna sup-vrij-voorjaar, op zee dan tenminste, in Nederland.

Op de tweede dag hebben we al honger naar meer, want Hendaye is eerlijk gezegd wat teleurstellend. Vanaf onze camping aan de Spaanse kant van de baai van Hendaye hebben we duidelijk rollers op de oceaan zien lopen. Die moeten toch ergens de kust raken, is onze theorie. De knoop wordt doorgehakt om via Saint-Jean-de-Luz de kust af te rijden richting Bidart. Wie weet wat we onderweg allemaal tegen komen.

Onze ondernemingsgeest wordt beloond als we ter hoogte van Guethary, in een poging tot het vinden van een parkeerplaats, per toeval een doodlopende straat in rijden. Een paar tellen later staan we net boven het strand oog in oog met een peak waar de golven met regelmaat overhead binnen komen zetten. De rest laat zich raden. De vakantie kan wat mij betreft al niet meer stuk...