vrijdag 30 september 2011

Praa Sands

Snelle, holle golven. Beachbreak. Offshore met wind uit het noorden. Enige windafdekking met west. Betaald parkeren direkt boven het strand. Lifeguards aanwezig. Surfshop met surfboard- en supverhuur. Twee beachcafes.


donderdag 29 september 2011

Chapel Porth (St. Agnes)

Snelle, holle golven. Strand verdwijnt met hoog water. Kleine parkeerplaats van National Trust. Lifeguards aanwezig. Kleine bar met toiletten. 


Donderdag 15 september staat er in Cornwall een lichte Zuid-Oostenwind. Toenemend naar het einde van de middag. De spotkeuze valt op St. Agnes (met opkomend tij). Vanuit Hayle een half uurtje rijden via de snelweg. 

woensdag 28 september 2011

The Bluff

Beste te windsurfen met west in de wind en opkomend tij. Heeft (goede) swell nodig voordat de spot echt werkt. Lifeguards en restaurant aanwezig. Betaald parkeren, maar relatief goedkoop. Diverse campings en een supermarkt in de buurt.

Zondag 11 september 2011 is de dag voordat (ex-)orkaan met naar verwachting veel geweld over, of in het gunstigste geval, langs Engeland zal razen. Vandaag trekt nog niemand zich daar iets van aan. De zon schijnt, het waait en er staan golven. Dus moet er gewindsurft worden.

dinsdag 27 september 2011

Putsborough

Putsborough is een populair strand met redelijke peaks. Het beste te bereiken via een smalle landweg vanuit Croyde. Beschut met wind uit zuid/ zuid-west. Golven krijgen extra push met opkomend tij. Kleinere golven met afgaand tij. Betaald parkeren direct boven het strand. Geen Lifeguards aanwezig. Wel een Beachcafe.


zaterdag 24 september 2011

Engeland in vogelvlucht

 uitkijk op Putsborough (Devon/ UK)

Het orkaanseizoen 2011 is driftig op gang. Kort voor ons vertrek naar de UK meldt Tobias van Surfweer dat er 11 lagedrukgebieden in de buurt rondzwerven. Tijdens onze vakantie trekt het ene na het andere lagedrukgebied aan de westkant van Engeland voorbij en er lijkt geen einde aan te komen.