zaterdag 31 december 2011

Happy 2012

Wishing everybody a very happy & bright 2012! Have fun. Stay healthy. Hope to see you out on the water.

Love,
Cornelia

maandag 12 december 2011

Offshore leftovers


Gisteren helaas naar het strand met een lege batterij op zak. Geen mooie actiefoto's dus van mijn hand. Maar gelukkig stond Surfed met zijn camera op het strand en heeft hij Mathilde op de plaat gezet. Bedankt daarvoor!

Meer foto's van Surfed bekijken.

zaterdag 10 december 2011

Overpeinzingen seizoen 2011

De tijd tikt. Nog 21 dagen en het jaar 2012 staat op de stoep. In theorie, en met de huidige buitentemperatuur, bestaat er nog een (kleine) kans het huidige seizoen met een leuke sessie af te sluiten. In mijn hart heb ik een tijdje terug het surfseizoen 2011 al vaarwel gezegd. Elke sessie daarna was voor mij een bonus...de welbekende kers op de taart.

2011 was een vreemd jaar. Om te beginnen omdat ik voor het eerst in meer dan 25 jaar al mijn sessies heb bijgehouden. Wanneer ik ben gaan windsurfen of suppen en waar. Hierdoor kan ik nu in één oogopslag terugzien dat mijn seizoen begon op 8 januari jl. in Reeuwijk. De laatste sessie dateert van 26 november jl. 2011 gaat bij mij de boeken in als een lang seizoen.

Na een korte hevige winter kregen we een bijzonder zonnig en warm voorjaar. Op 9 mei jl. stonden we al in shorty op het water. Wat heel erg vroeg is voor de tijd van het jaar. Maar ja, warmte en wind gaan in Nederland meestal niet zo goed samen. En dus bleef het een groot deel van het voorjaar bladstil en was er ‘surfwise’ weinig tot niks te beleven. Ook de golven waren ver te zoeken. Wekenlang was het flat. Hadden we speciaal een surfalert aangeschaft (sms service die waarschuwt als er goede golven op komst zijn). Ons mobieltje bleef angstvallig stil. Geen sms, geen golven. Helaas.

Toch heb ik, vooral in mei en juli, de nodige sessies bij elkaar weten te sprokkelen. En zodoende, tot mijn eigen verbazing, in 2011 veel meer sessies op de teller staan dan vooraf gedacht. Dat heeft alles te maken met het feit dat ik naast het windsurfen het suppen heb opgepakt. Als de wind het laat afweten, komt de sup uit de schuur. Waait het voldoende ben ik op een windsurfboard te vinden. Het suppen blijkt ook nog eens een goede training voor je core. Wat goed uitkomt aangezien ik, hoe ik ook probeer, geen goede vriendjes kan worden met de sportschool, maar wel in beweging moet zien te blijven, omdat ik anders van binnen vast roest.

Wat opvalt als ik seizoen 2011 zo overdenk, is dat ik dit jaar 0,0 keer op zee ben wezen surfen. Terwijl ik dat toch eigenlijk het liefste doe. Daar staat tegenover dat ik dit jaar veel met vrienden op pad ben geweest. Hoek van Holland, Wijk aan Zee, Scheveningen, Spanje (suppen), Oostvoornse meer, Kabbelaarsbank, Strand Horst (windsurfen). Dat was super gezellig. Komt bij dat ik het geweldig vind om te zien hoe iemand anders, door het geven van een kleine tip, ineens met sprongen vooruit gaat. Je eigen plezier delen met anderen, daar gaat het wat mij betreft ook een beetje om.

In september en oktober heb ik weinig wateruren kunnen maken. Terwijl dat normaal gesproken de maanden zijn waarop je dik kunt scoren. Een verdraaide knie zorgde helaas voor roet in het eten. Na maanden van fysio, sportarts tot en met MRI aan toe luidt de voorlopige diagnose: 'grijze haren' in mijn knieën. Oftewel ik word oud, net als iedereen, alleen ben ik eigenlijk weer te jong voor dit soort type klachten namelijk: beginnende slijtage. Ik zal het er maar mee moeten doen. Het zal me er in ieder geval niet van weerhouden mijn dromen en wensen op het gebied van windsurfen en suppen ook volgend jaar verder na te leven.

Ja, seizoen 2011 was een raar seizoen. Maar tegelijk heb ik er enorm van genoten en hoop ik dat ik in 2012 minstens evenveel op het water te vinden ben als ik dat dit jaar heb kunnen doen.

Wie weet tot ziens op het water!