zondag 30 september 2012

Bretagne

Hoppa! 8 sup- en 2 windsurfsessies om bij te schrijven. De kust van Bretagne is veelzijdig en heeft veel moois te bieden voor ieder die bereid is wat kilometers te maken op zoek naar mooie golven. De afgelopen twee weken hebben we weer met volle teugen van deze prachtige omgeving mogen genieten. Love it!
Op zoek naar een plek om te overnachten, liepen we de eerste avond per toeval tegen een camping bij de boer aan. Dit beviel zo goed dat we de rest van de week hier maar zijn blijven staan. Met een bakker direct om de hoek en Penhors plage op 5 minuten rijden hadden we geen ons geen betere plek kunnen bedenken.
De omstandigheden waren de hele eerste week om door een ringetje te halen. Dagelijks (momenten met) weinig tot geen wind. Golven tussen de 1-1,5 meter met een enkele uitschieter naar beneden en naar boven. En dus hoeften we niet ver te rijden. Penhors liep mooi, maar ook Baie de Treppasses en La Torche lieten hun beste kant zien.
Gezien de weersvoorspelling besloten we week 2 ons onderkomen te upgraden. Trezmalaouen, vlakbij Dournenez, werd onze nieuwe uitvalsbasis. De tent werd ingeruild voor een stacaravan. Met seaview. Geen onverstandige keuze, want in de nacht van zondag op maandag trekt een flinke storm over en staan we flink te schudden in ons nieuwe onderkomen.
De dagen daarna staan voornamelijk in het teken van de wind. En dus kan er gewindsurft worden. Omdat ik zoveel verhalen had gehoord over Crozon, besloten we één dag richting Goullien te rijden. Met een aanlandige wind en 2 meter golven leverde dit een leuke sessie op. Met z'n twee waren we het er echter wel over eens dat deze hoek van Bretagne ook z'n charmes heeft, maar dat wij ons hart toch echt aan de omgeving van Penhors/ Baie de Trepasses verloren hebben.
De laatste dagen zaten er, ondanks wind, toch ook nog wat golfsurf- en supsessies in. Al met al kunnen we weer terug kijken op een geweldige vakantie in Bretagne. We kijken nu al uit naar de volgende keer. Die gaat er zeker komen!

Meer foto's volgen.