zaterdag 11 februari 2012

Schaatsen


Vanochtend langs de Oostkanaalweg het ijs op gestapt met de bedoeling een stukje door de polder richting de Zuideinderplas te schaatsen (Nieuwkoop). Eenmaal bij de Ziendeweg besloten de rest van het rondje Molenviergang ook maar meteen mee te pakken. Goede keuze omdat het ijs aan deze kant van de route stukken beter was dan aan de Alphense kant. Bovendien kende ik dit deel van de route niet. Altijd leuk om te zien waar je dan terecht komt.
Net voor de middag in Aarlanderveen - vanuit mijn opstapplek ruim voorbij de helft van de tocht - waar het een gekkenhuis van jewelste was. Na het passeren van de finish door naar de start om de route te vervolgen. Door de drukte kon je vanaf hier alleen nog maar rustig doorrijden en vooral geduldig aansluiten in de rij bij elke volgende kluunplek. Maar wel een gezellig sfeertje. Uiteindelijk goed twee uurtjes onderweg geweest. Was weer een mooie tocht om bij te schrijven.
Na 7 dagen op het ijs en meer dan 100 kilometer in de benen ben ik helemaal klaar voor een nieuw surfseizoen. Laat die dooi maar komen...

zondag 5 februari 2012

Ijssurfen Langeraar

Het was even geduld hebben voordat de Langeraarse plas eindelijk goed dicht lag. Maar het wachten werd beloond. Vandaag konden we volop aan de bak met onze ijssurfers en dat werd dan ook naar harte lust gedaan.

Zie WSV Zegerplas in actie op: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.133794246742109.24572.100003346023794&type=1&l=c20a54a258