zondag 24 maart 2013

Clean up!

Vandaag een handje meegeholpen in Hoek van Holland tijdens het Beach Clean Up Weekeinde 2013 van Surfrider Foundation Nederland. 

Wist jij dat...

Jaarlijks 20.000 ton afval in de Noordzee belandt?! Een groot deel van dit afval bestaat uit slecht afbreekbare materialen zoals plastic. Dit afval wordt door vogels, vissen en zeezoogdieren voor voedsel aangezien en zorgt voor verstikking wanneer het wordt gegeten.

Het strand is van iedereen. Dus laten we er ook met z'n allen voor zorgen dat het schoon blijft! Wees geen hufter, maar gooi je afval na afloop gewoon daar waar het thuis hoort; in de prullenbak.


vrijdag 8 maart 2013

Surfalert

De afgelopen dagen mooie surf- en supfoto's voorbij zien komen van de hollandse surf. Maar met een volle agenda en deadlines geen tijd om erin te duiken. Met het weekeinde in zicht en een surfalert op zak moest het vandaag dan toch gebeuren. Hoe zegt men ook weer? 'Save the best for last'.

We werden getrakteerd op een lichte offshore wind, zonneschijn en lijntjes van gemiddeld een meter hoog. Best getroffen dus.


woensdag 6 maart 2013

Handige info

Nu het weer en het water wat kouder worden, moet je de dikte van je wetsuit veranderen om er nog een beetje warm bij te liggen. Boardshortz heeft een infographic gemaakt op basis van de zeetemperatuur van de afgelopen 5 jaar.

Hierin kun je zien wat de gemiddelde zeewatertemperatuur per maand is, welk wetsuit daar het beste bij past, hoe laat je het water in kunt en hoe laat je er weer uit moet zijn.

Best handig!

Bron: Boardshortz.nl